Naar navigatie

Uitgebreide aandacht voor Good Morning! in Libelle

15-06-2016

Weekblad Libelle besteedt deze week uitgebreid aandacht aan het boek Good Morning! van Food Bandits. In een prachtige spread van maar liefst 7 pagina’s worden verschillende recepten uit het boek gedeeld, waaronder dit heerlijke recept voor gebakken vruchten met walnoten en rozemarijn. Je vindt dit recept, en natuurlijk vele andere, in Good Morning!

Gebakken vruchten met walnoten en rozemarijn

Ogenschijnlijk simpele recepten zijn vaak het lekkerst. Toch heb ik even over de opname van dit recept in mijn kookboek getwijfeld. Zou het niet té simpel zijn? Maar toen ik de zoete, gekaramelliseerde appel proefde in combinatie met vanille en walnoten, won de smaak van mijn twijfel – dit recept moet gedeeld worden! Gebruik voor de variatie andere kruiden, rooster het fruit in de oven of voor degenen die wel lactose eten: voeg wat brie of een andere zachte Franse kaas toe. Een perfect begin van je luie zondag.

Voor twee personen.
Voorbereidingstijd: 5 minuten, baktijd: 5 minuten.

Ingredienten
1 appel, in plakjes
1 peer, in plakjes
1 flinke snuf kaneel
1 flinke snuf kardemom
1 scheutje vanille-extract
kokosboter, om in te bakken
rozemarijn, naar smaak
1 handje walnoten

Verhit de kokosboter in een koekenpan en voeg het fruit toe. Je kunt het fruit eventueel ook in twee porties bakken, zodat het fruit echt alle ruimte in de pan krijgt om goed verhit te worden. Bak de plakjes fruit mooi goudbruin en voeg dan wat vanille, kardemom en kaneel toe. Roer nog even goed om en voeg dan als laatste wat rozemarijn toe. Dit laatste kun je natuurlijk ook weglaten als je, net als ik, niet zo houdt van de combinatie rozemarijn met zoet. Strooi er ten slotte nog wat walnoten overheen en geniet.

gebakken fruit met rozemarijn kopie

Deel dit bericht