Naar navigatie

Xander zoekt een Aquirerend redacteur

21-11-2019

Xander uitgevers zoekt een:

Acquirerend redacteur (fulltime 36 uur)

Xander Uitgevers is per uiterlijk 1 maart 2020 op zoek naar een acquirerend redacteur fictie/non-fictie, zowel Nederlands als vertaald. Je past bij ons hechte en ambitieuze team, dat samen is gegroeid van start-up in Amsterdam-Noord tot een van de opvallende smaakmakers in het Nederlandse boekenlandschap. Xander Uitgevers brengt romans, thrillers en non-fictie met bekende auteurs als Kiki van Dijk, Maarten Spanjer, Jeroen Siebelink, Bernard Minier, de Dalai Lama en Lucinda Riley.

Waarom deze vacature

Onze huidige acquirerend redacteur verhuist in april 2020 naar het buitenland. We hopen per uiterlijk 1 maart 2020 deze vacature te kunnen invullen.
Functie-inhoud:

Het inhoudelijk ontwikkelen, realiseren en beheren van titels die qua inhoud, omzet en rendement  bijdragen aan de continuïteit van zowel Xander Uitgevers als van onze auteurs. Je bent verantwoordelijk voor het inbrengen en realiseren van nieuwe titels en het beheer van bestaande uitgaven binnen het fonds, onder verantwoordelijkheid van de uitgever.


Hoofdtaken:

Je dagelijkse werkzaamheden bestaan uit selecteren, begeleiden, plannen en coördineren. Je hebt iedere dag contact met je collega’s van verkoop, bureauredactie, publiciteit en marketing, en met (internationale) auteurs en agenten. Je geeft vorm aan ons uitgeefbeleid op fonds- en titelniveau en bewaakt het jaarprogramma. Je bereidt biedingen en contractvoorstellen voor en maakt voorcalculaties. Je initieert nieuwe uitgaven met Nederlandse auteurs en doet acquisitievoorstellen uit het (internationale) aanbod, je kan snel manuscripten lezen en beoordelen. Je begeleidt Nederlandse auteurs van idee tot geredigeerd manuscript. Je schrijft uitgeefplannen (inclusief marketing-, promotie- en verkoop ideeën), en omslag- en aanbiedingsteksten. Een belangrijk deel van je taken heeft een internationaal karakter, je onderhoudt je netwerk, bezoekt beurzen en zorgt voor een efficiënte voorbereiding en follow-up. Ook een aantal administratieve taken zijn onlosmakelijk verbonden aan deze verder creatief/commerciële functie.


Vaardigheden:

Omdat iedereen anders is, willen we je rol in het bedrijf laten aansluiten op wie jij bent en hoe jij je wilt ontwikkelen, al zijn er vaardigheden en eigenschappen waarover je moet beschikken op het moment dat je bij ons begint. Je hebt een klant- en resultaatgerichte instelling, een goed ontwikkelde smaak en de overtuigingskracht deze over te brengen op anderen. Je bent een doener, je kan uitstekend plannen en organiseren, je bent collegiaal ingesteld en sociaalvaardig. Je beheersing van de Nederlandse taal is perfect, je communiceert foutloos in woord en geschrift. Je beheerst de Engelse taal op een hoog niveau. Liefst spreek je nog een of meerdere andere vreemde talen. Opleidingsniveau: hbo-/wo-opleiding en minimaal drie jaar relevante werkervaring.


Arbeidsvoorwaarden:

Je salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring, gebaseerd op de cao voor het Boeken- en Tijdschriftuitgeverijbedrijf en een werkweek van 36 uur.

Heb je vragen of wil je solliciteren, neem dan contact op met Sander Knol, directeur/uitgever. sander.knol@xanderuitgevers.nl. Sollicitaties ontvangen we graag voor 6 december 2019, uitsluitend per email, met je motivatie en CV.

Deel dit bericht