Naar navigatie

Polpo – Russell Norman

Normans manier van koken is no-nonsense, innovatief, uitbundig en heerlijk

Het ligt weggestopt in een achterafstraatje in de hippe Londense wijk Soho, maar het Venetiaanse restaurant Polpo is culinair gezien the place to be. Critici en foodies trokken massaal naar deze ingetogen Bàcaro, waar Russell Norman de echte Venetiaanse gerechten serveert. In niets lijken zijn gerechten op het snelle toeristeneten dat overal in de drijvende stad verkrijgbaar is.

De 140 recepten in Polpo bevatten onder meer courgette frietjes; asperges met Parmezaanse kaas en ansjovisboter; pompoen risotto; knapperige minipizza’s met prosciutto en rucola; coquilles met citroen en pepermunt; linguine met venusschelpen; warme octopussalade; semifreddo van walnoten en honing en uiteraard tiramisu. Op het oog ‘gewone’ Italiaanse gerechten, maar Norman weet een geheel nieuwe draai te geven aan een van de meest bijzondere, maar onbekende streekkeukens van Italië.

‘Wie Polpo eenmaal in handen heeft, wil alle 140 recepten, waarvan heel veel Venetiaanse specialiteiten, uitproberen. Liefst tegelijk...’ – ciaotutti.nl

Russell Norman
Polpo
€ 29,99
ISBN: 9789045206622