Naar navigatie
King Coke 2D

Veel aandacht voor ‘King Coke’ van Dannis Kramers

06-04-2017

Koud twee weken in de winkels, en nu is er al een herdruk ingezet: de meedogenloze debuutthriller King Coke van Dannis Kramers mag een succes worden genoemd. Maarten Moll, recensent voor Het Parool, ontving ter ere van dit boek wel een heel bijzonder pakketje, gevuld met een exemplaar van het boek, een zakje ‘coke’ en een flesje champagne, en besloot daar zijn column aan te wijden. Deze is hier te lezen.

Ook Omroep Brabant nam dit pakket met veel enthousiasme in ontvangst en maakte zelfs een video van de onthulling. Deze kan je hier bekijken.

Lees magazine van Bol.com kende King Coke maar liefst vierenhalve ster toe en schreef: ‘Dit avontuur mag niet voortijdig stoppen’. En daar voegt hij nog aan toe: ‘Kramers goochelt met zijn levendige, speelse pen en vertelt een vloeiend, vlotlezend verhaal.’

Over King Coke:

Het is de zomer van 1988. Na hun eindexamen ligt de wereld van Mick en zijn vrienden aan hun voeten. Maar na een fatale lsd-trip, waarbij een vriendin verongelukt, lukt het Mick niet meer een normaal leven te leiden.

Hij stort zich in de Brabantse wietteelt. Maar Mick belandt al gauw in de veel hardere Amsterdamse onderwereld en werkt zich in razend tempo omhoog tot de top van de narco’s in de Gouden Driehoek, Afghanistan en Colombia. Een duizelingwekkende trip begint, waar niet zomaar aan te ontsnappen is…

Eén laatste grote deal moet Micks vrijheid betekenen. Kan hij het onmogelijke voor elkaar krijgen en een nieuw leven zonder drugs en geweld beginnen?

Dannis Kramers (1974) studeerde journalistiek in Utrecht. Daarna schreef hij voor verschillende bladen, om vervolgens in de Nederlandse televisie-industrie te belanden. Voor documentaires en series heeft Kramers zich in de vreemdste, meest confronterende situaties begeven. In zijn debuutroman, King Coke, heeft hij deze ervaringen gebruikt.

Deel dit bericht