Naar navigatie

Boek Renske Leijten verschijnt bij Xander Uitgevers

04-07-2023

Het boek dat Renske Leijten bij haar afscheid van de Tweede Kamer heeft aangekondigd te gaan schrijven zal vroeg in 2024 verschijnen bij Xander Uitgevers.

Renske Leijten verlaat na bijna 17 jaar de Tweede Kamer. Zij beet zich onder meer vast in het Toeslagenschandaal. In haar te verschijnen boek zal zij met name ingaan op die zaak en dan vooral de rol en drijfveren van Eva González Pérez, de advocaat die het toeslagenschandaal aankaartte.
‘Ik heb Eva vaak gezegd dat ze haar verhaal zou moeten opschrijven. In aanloop naar mijn vertrek uit de Kamer dacht ik “Waarom doe ik dat dan zelf niet” en Eva heeft daar vol vertrouwen mee ingestemd.’

Uitgever Lotte Dijkstra: ‘Ik ben ongelooflijk trots dat dit boek bij Xander zal verschijnen. Renskes drive, doorzettingsvermogen en overtuigingskracht zijn indrukwekkend, en ik kijk ernaar uit om dat weerspiegeld te zien in haar boek.’

ISBN 9789401620734
Verschijnt voorjaar 2024

Deel dit bericht