Naar navigatie

Churchill en de Blitz – Erik Larson

Winston Churchills eerste dag als premier begint met oorlog. Hitler voert een meedogenloze en onafgebroken strijd met een eindeloze reeks bommen, die meer dan 45.000 Britten zal doden. 1940 blijkt een cruciaal jaar, waarin de toekomst van het land én de uitkomst van de oorlog afhangen van de Engelse premier.

Erik Larson beschrijft met behulp van dagboekfragmenten, archiefstukken en rapporten die tot voor kort geheim waren op beeldende wijze hoe Churchill het Engelse volk The Art of Being Fearless aanleerde. Het is een verhaal over politieke scherpzinnigheid, maar ook over het persoonlijke drama dat zich binnen de muren van de premierswoning afspeelde. Larson schetst een treffend beeld door het dagelijkse leven van de Churchills uit te lichten: zijn vrouw Clementine, hun rebelse dochter Mary, hun zoon Randolph en diens knappe maar ongelukkige vrouw Pamela en Pamela’s minnaar, een flamboyante Amerikaan.

Churchill en de Blitz neemt de lezer mee terug naar een tijd van écht leiderschap, waarin Churchill dankzij zijn eloquentie, moed en doorzettingsvermogen zijn land en familie bijeen weet te houden.

Lees hier alvast een preview.

‘Scherpzinnig, snel en diep ontroerend.’ – The New York Times Book Review

‘A damn good story.’ – Rolling Stone

Erik Larson
Churchill en de Blitz
€ 34,99
ISBN: 9789401614481

verkrijgbaar bij