Naar navigatie

Het grachtenhuis – Rachel van Charante

Een prachtige oorlogsroman van eigen bodem

Met haar debuut Het schuilhuis veroverde Rachel van Charante de harten van meer dan tienduizend lezers. De spannende plot, de levensechte hoofdrolspelers, Rachels passie, haar frisse schrijfstijl en de rijke historische setting waren de perfecte ingrediënten voor een meeslepende pageturner. In Het grachtenhuis vinden fans onmiskenbaar dezelfde stijl, in een splinternieuw verhaal.

1942, Lochem. Heleen woont tijdelijk bij haar ouders op de boerderij, nadat haar man is omgekomen aan het front. Ze kan echter niet wachten om terug te keren naar Amsterdam, waar ze haar leven had opgebouwd. Als ze de kans krijgt om als secretaresse voor een belangrijk advocatenkantoor in de hoofdstad te gaan werken, grijpt ze die met beide handen aan.

Maar algauw komt ze erachter dat haar baas in dienst is van het Duitse Rijk, en Heleen begint te twijfelen. Wil ze wel voor zo iemand werken? Tegelijkertijd beseft ze dat ze ook invloed kan hebben – en misschien zelfs haar beste vriendin kan helpen, die Joods is. Er breekt een levensgevaarlijke periode aan. Terwijl ze niemand meer écht kan vertrouwen, moet Heleen cruciale keuzes maken om de mensen van wie ze houdt te kunnen redden.

Lees hier alvast een preview.

‘Een spannende oorlogsroman, en tegelijkertijd een universeel liefdesverhaal.’ – Hebban.nl

Rachel van Charante
Het grachtenhuis
€ 20,99
ISBN: 9789401617093

verkrijgbaar bij