Naar navigatie

Het huis met de deuren – Tan Twan Eng

Een schitterende verkenning van liefde, verraad en moraal in het Penang van de jaren twintig

Penang, 1921. Robert Hamlyn is een welgestelde advocaat, zijn vastberaden vrouw Lesley de perfecte gastvrouw met een uitgebreid netwerk. Hun leven krijgt een nieuwe impuls wanneer Willie, een oude vriend van Robert, komt logeren. Willie Somerset Maugham is een van de bekendste schrijvers van die tijd, maar hij wordt geteisterd door zijn slechte gezondheid, een ongelukkig huwelijk en een aantal zakelijke tegenvallers. Hij is ook dringend op zoek naar inspiratie voor zijn nieuwe boek.

Lesley sluit vriendschap met Willie, en hoe beter ze hem leert kennen, hoe meer ze ervan overtuigd raakt dat hij zijn ware aard verbergt. Terwijl Willie zich voorbereidt om te vertrekken en zijn demonen onder ogen te zien, vertrouwt Lesley hem haar eigen geheimen toe. De schandalen, een op handen zijnde revolutie, en een geruchtmakende moordzaak geven Maugham precies de inspiratie die hij nodig heeft.

Lees hier alvast een preview:

‘'Het huis met de deuren' omvat de grillen van Maughams leven, de contouren van zijn creativiteit en de persoonlijke en politieke spanningen die heimelijk door de broeierige kolonie om hem heen zinderden. Het is prachtig gedetailleerd en een schitterend uitgevoerde roman.’ – The Times

Tan Twan Eng
Het huis met de deuren
€ 24,99
ISBN: 9789401620086

verkrijgbaar bij