Naar navigatie

Het meisje met de blauwe ster – Pam Jenoff

Gebaseerd op een waargebeurde vergeten geschiedenis

1942. Sadie is achttien en bevindt zich midden in de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog in het getto van Krakau. Als de nazi’s het getto leegruimen, vlucht Sadie met haar zwangere moeder het riool in.

Ella leidt op haar beurt een luizenleventje dankzij haar stiefmoeders goede band met de nazi’s. Maar haar vrienden hebben haar in de steek gelaten en haar verloofde is naar het front gestuurd.

Tijdens een van haar eindeloze, eenzame wandelingen door Krakau ontdekt Ella Sadies schuilplaats. De mensonterende plek waar Sadie zich bevindt en de angst waarin ze leeft raken Ella diep, en ze besluit haar te helpen. Voorzichtig bouwen de twee een band op, maar als de oorlog heviger wordt blijkt hun vriendschap levensgevaarlijk: voor Ella, Sadie én iedereen om hen heen…

Pam Jenoff bewijst keer op keer dat er nog steeds onvertelde oorlogsverhalen zijn. Haar boeken zijn authentiek en altijd gebaseerd op waargebeurde verhalen.

Lees hier alvast een preview.

‘Betoverend… Dit ontroerende verhaal over de wil van twee jonge vrouwen om op hun eigen voorwaarden te overleven, zal lezers van alle leeftijden aanspreken.’ – Publishers Weekly

Pam Jenoff
Het meisje met de blauwe ster
€ 21,99
ISBN: 9789401616904

verkrijgbaar bij