Naar navigatie

Het meisje uit de Seine – Guillaume Musso

Een muzikaal mysterie

Guillaume Musso is een fenomeen in zijn thuisland Frankrijk, waar hij al tien jaar lang de bestverkopende auteur is. Zijn nieuwe boek is een klassieke detective, maar met een typische Musso-twist: een ingenieuze plot, talloze verrassende wendingen, sterke personages en een heerlijke stijl bomvol literaire gimmicks.

Op een ijskoude nacht in Parijs wordt een jonge vrouw naakt uit de Seine gehaald. Ze leeft, maar kan zich niet herinneren wie ze is. Ze wordt naar de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis gebracht, waar met een DNA-test wordt geprobeerd haar identiteit te achterhalen. Ze blijkt een wereldberoemde pianiste, die twee jaar geleden zou zijn omgekomen bij een vliegtuigcrash. En dan ontsnapt ze uit het ziekenhuis.

Inspecteur Roxane Montchrestien krijgt de taak om de zaak uit te zoeken. Zo begint een wervelende zoektocht, dwars door Parijs, vol mysterie, leugens en intrige.

Lees hier alvast een preview.

‘De meester van de Franse thriller.’ – The New York Times

‘De vlotte stijl met hier en daar een literaire verwijzing, doet denken aan de succesformule van Joël Dicker, […] maar Musso houdt de vaart erin.’ – NRC

‘Een topthriller: even ijzingwekkend als hartverscheurend.’ – Margriet

Guillaume Musso
Het meisje uit de Seine
€ 21,99
ISBN: 9789401617765

verkrijgbaar bij