Naar navigatie

Het serpent – Pierre Lemaitre

Een thriller als een Tarantino-film

Lemaitre: de meester van de vindingrijke plotlijnen, cliffhangers, bijna aandoenlijk egoïstische personages en rake dialogen. Zelfs bij het schrijven van zijn debuutroman bezat hij dit schrijftalent al. Hij schreef Het serpent in 1985, maar stuurde het nooit naar een uitgever. Tot nu, en daarmee rondt hij zijn oeuvre crime noir naar eigen zeggen officieel af.

Mathilde is drieënzestig jaar, elegant en goedgekleed. In de buurt kent iedereen haar dankzij haar wandelrondjes met Ludo, haar dalmatiër. Niemand weet echter dat ze een koelbloedige huurmoordenaar is en dat ze áltijd keurig en onberispelijk werk levert. Mathilde is meedogenloos, kent de straten van Parijs op haar duimpje en er is geen brug waar ze de afgelopen dertig jaar geen pistool vanaf heeft gegooid.

Maar Mathilde wordt oud en slechtgehumeurd, en haar opdrachtgever maakt zich zorgen. Als Mathilde haar grip op de zaken verliest, moet ze zélf vrezen voor haar leven… En dat laat ze niet zomaar over haar kant gaan.

Strak geschreven, geestig en spannend, een wervelende thriller die doet denken aan Tarantino’s grootste films: dit is Pierre Lemaitre op zijn best.

Lees hier alvast een preview.

‘Helemaal geslaagd, heerlijk geschreven, een perfect plot, met een delicaat sarcastische toon.’ – Le Canard enchainé

‘Lemaitre levert ons goed geschreven amusement.’ – NRC

Pierre Lemaitre
Het serpent
€ 21,99
ISBN: 9789401617222

verkrijgbaar bij