Naar navigatie
Maria Montessori_Cristina de Stefano

Maria Montessori – Cristina de Stefano

Leer mij het zelf te doen: de vrouw die het onderwijs voor altijd veranderde

Wie was Maria Montessori (1870 – 1952), de vrouw die wereldberoemd werd met haar revolutionaire en nog steeds zeer actuele ideeën over het onderwijs voor kinderen?

Ze was als jonge vrouw al een strijdbaar feministe en werd de eerste vrouwelijke arts in Italië. Als ze zich ontfermt over een groepje moeilijk lerende kinderen, weet ze dat de manier van kijken naar de intelligentie van kinderen grondig moet worden herzien. Haar pedagogische methode, die ontstond op een schooltje in de armste wijk van Rome, veroverde de wereld en maakte van haar een beroemdheid. Ook in Nederland, waar ze zich later in haar leven vestigde.

Cristina De Stefano deed jarenlang onderzoek naar Montessori’s leven. Ze toont ons door directe getuigenissen en tot nu toe ongepubliceerde correspondentie een verrassend veelzijdige vrouw: een visionaire, sociaal bewogen idealist en feministe. Maar ook Montessori’s meer controversiële kanten komen aan bod: haar beslissing om lesmateriaal zakelijk uit te baten, haar obsessie om steeds controle te houden en haar politieke keuzes.

Het indrukwekkende leven van Maria Montessori voor het eerst in detail verteld.

Lees hier alvast een preview.

Cristina de Stefano
Maria Montessori
€ 24,99
ISBN: 9789401612623

verkrijgbaar bij