Naar navigatie

Metallica – Mick Wall

Hét levensverhaal van de meest invloedrijke heavymetalband aller tijden

Honderd miljoen verkochte platen, vele miljoenen fans, duizenden optredens over de hele wereld, dertig jaar lang internationaal succes. Dit is het ongelooflijke verhaal van Metallica, geschreven door kenner en insider Mick Wall.

De band legde bepaald geen makkelijke weg af. Een tragisch busongeluk in 1986 kostte bassist Cliff Burton het leven, en tekende de levens van de overige bandleden voorgoed. Frontmannen Lars Ulrich en James Hetfield worstelden met drank- en drugsproblemen en onderlinge botsingen leidden tot verschillende formaties.

Mick Wall sprak de mannen veelvuldig; zowel voor, tijdens als na hun grote doorbraak. Nauwkeurige research en diepte-interviews met, naast de bandleden, fans, roadies en collega’s belichten de hoogtijdagen en de diepe dalen en brengen de lezer heel dichtbij. Het resultaat is een meeslepende, intieme en onvergetelijke biografie van de meest doorleefde band ter wereld.

Lees hier het eerste hoofdstuk!

‘Wall en Metallica hebben een lange geschiedenis. Zijn enorme archief aan interviews maakt dat het boek levensecht voelt.’ – The New York Times

‘Dit boek wil je. De Metallica-saga is fascinerend, bijna episch, en Mick Wall weet het nog te vertellen ook.’ – Boston Phoenix

Mick Wall
Metallica
€ 22,99
ISBN: 9789401610063

verkrijgbaar bij