Naar navigatie

Novak Djokovic – Mark Hodgkinson

Dé biografie van de beste mannelijke tennisser aller tijden

Niemand heeft meer grandslamtitels gewonnen dan Novak Djokovic, een van de meest controversiële sporters van dit moment, en een enigma voor zijn rivalen.

In deze diepgravende biografie staan de gebeurtenissen, invloeden en overtuigingen die Djokovic hebben gemaakt tot wie hij is centraal. Duik in de psyche van de man die een coronavaccinatie weigerde en daarmee zijn hele carrière op het spel zette, die mysterieuze ‘toverdrankjes’ inhaleert tijdens wedstrijden en die heilig gelooft in het najagen van het onmogelijke. Van de periode in een schuilkelder in Belgrado tijdens zijn jeugd tot zijn verblijf in een detentiecentrum in Australië: alles heeft bijgedragen aan zijn meedogenloze streven naar perfectie en zijn ongeëvenaarde winnaarsmentaliteit.

Dit is het eerste boek waarin zo’n diepgaand en uitgebreid portret wordt geschetst van het fenomeen Djokovic, aangevuld met fantastische foto’s. Een must-read voor elke sport- en tennisfan.

Lees hier alvast een preview:

‘Djokovic wil altijd meer. Nooit staat hij bovenaan in de populariteitspolls, maar de geschiedenisboeken verschaffen hem de objectieve waardering waar hij zo naar hunkert.’ – Trouw

‘Een fantastische en fascinerende verkenning van het leven van een groot kampioen en uniek mens.’ – Tom Hiddleston

Mark Hodgkinson
Novak Djokovic
€ 22,99
ISBN: 9789401622639

verkrijgbaar bij