Naar navigatie

Rook! – Steven Raichlen

Culinair roken met BBQ en rookkast

In Rook! neemt bestsellerauteur en barbecuegoeroe Steven Raichlen je mee in de wereld van het roken.

In Rook! staat het roken van vlees, vis, gevogelte en groente centraal. Er wordt onderscheid gemaakt tussen warm-roken (kippers en ham) en koud-roken (zoals mozzarella affumicata en Scandinavische zalm).

Raichlen richt zich niet alleen op het roken van vis en vleeswaren, maar ook op zeevruchten, cocktails, specerijen en desserts: alles passeert de revue. Je leert hoe je kunt vari ren in verschillende rooksmaken, hoe je verschillende barbecues en rookkasten kunt gebruiken en dat de mogelijkheden voor gerookte gerechten eindeloos zijn, denk aan cheesecake, room, mayonaise, boter en ijs.

Steven Raichlen introduceert 7 stappen die het beste resultaat garanderen voor je gerookte gerecht:

1. Kies de smoker die bij je past (barbecue, Green Egg, kamado, rookoven)

2. Kies de juiste brandstof (soort hout, kolen, etc.)

3. Zorg dat je het juiste gereedschap bij de hand hebt

4. Breng je gerecht op smaak (met rubs, infusers, marinades)

5. Kies de rookmethode die bij je gerecht past

6. Stook het vuur op tot het de gewenste hoeveelheid rook geeft

7. Leer wanneer je gerecht precies de juiste gaarheid en rokerigheid heeft

Steven Raichlen
Rook!
€ 20,99
ISBN: 9789045209371