Naar navigatie

Smeris – Jesper Stein

Superieure scandi-crime

Jesper Stein is een Deense misdaadverslaggever die precies weet waar hij het over heeft. In zijn razend spannende Axel Steen-serie combineert hij een inventieve plot met een rauwe, duistere sfeer en veel actie, met een setting die onmiddellijk doet denken aan succesvolle series als The Bridge.

In Smeris heeft politiecommissaris Axel Steen een dieptepunt in zijn leven bereikt. Hij is verslaafd, heeft bijna geen contact meer met zijn dochter en laat zijn team bij Moordzaken in de steek. Dan krijgt zijn baas de pijnlijke tip dat de Russische maffia erin is geslaagd een mol te plaatsen binnen de Deense politie. Axel staat vanwege zijn drugsgebruik en contacten met de onderwereld onmiddellijk op het verdachtenlijstje van zijn baas.

Terwijl Axel met duizelingwekkende snelheid de afgrond in lijkt te storten, overschrijdt hij al zijn persoonlijke grenzen in de strijd om zijn naam te zuiveren en zijn fragiele reputatie te redden. En pas te laat dringt tot hem door dat zijn ex-vrouw een cruciale rol speelt in de zaak.

Lees hier alvast een preview.

‘Axel Steen zou Carl Mørck van Adler-Olsen nog wel eens naar de kroon kunnen steken.’ – Het Parool

Jesper Stein
Smeris
€ 21,99
ISBN: 9789401615211

verkrijgbaar bij