Naar navigatie

Unzipped – The Rolling Stones

Het mooiste boek over The Stones ooit

The Rolling Stones in een museum! Hun werk bestaat niet alleen uit onvergetelijke en invloedrijke muziek. Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts, Ronnie Wood en andere bandleden hebben ook visueel en tastbaar hun sporen nagelaten. Het Groninger Museum heeft inmiddels een traditie van exposities rondom muziek en de beeldende kunst. De tentoonstelling en de catalogus van The Rolling Stones – Unzipped zijn na het succes van David Bowie IS een nieuw hoogtepunt.

De lijst modeontwerpers, kunstenaars, fotografen, vormgevers en filmmakers die met de Stones hebben samengewerkt, valt samen met de hoogtepunten uit de moderne kunstgeschiedenis: Andy Warhol, Jeff Koons, Jean-Luc Godard, Martin Scorsese, Annie Leibovitz, Jean Paul Gaultier tot Alexander McQueen en Gianni Versace.

Tegelijkertijd zijn The Rolling Stones zeer herkenbaar gebleven, een icoon.

Unzipped is de adembenemende catalogus bij
de gelijknamige internationale tentoonstelling. Schitterende vormgeving en uitvoering, zowel inhoudelijk als visueel een spectaculaire uitgave! Het boek staat vol fantastische foto’s en de bandleden komen veelvuldig zelf aan het woord in speciaal voor deze uitgave gemaakte interviews. Met een voorwoord van de legendarische muziekjournalist Anthony DeCurtis.

The Rolling Stones
Unzipped
€ 49,99
ISBN: 9789401613125

verkrijgbaar bij