Naar navigatie

Het dieselschandaal in Reformatorisch Dagblad

14-11-2017

In het Reformatorisch Dagblad stond afgelopen week een artikel over Volkswagen en Het dieselschandaal van Jack Ewing werd meerdere malen aangehaald voor een factcheck.

‘De meerwaarde van Ewings boek is dat hij duidelijk maakt waarom de Amerikanen zo furieus reage­ren op het schandaal.’ Reformatorisch Dagblad

Over Het dieselschandaal:

Wat niemand voor mogelijk hield, werd in september 2015 bevestigd: het respectabele Volkswagen heeft gefraudeerd en zijn klanten belazerd. De Duitse autofabrikant sjoemelde met uitstootgegevens van miljoenen auto’s, waardoor deze dankzij illegale software veel schoner leken dan in het dagelijks gebruik op de weg. Dat dieselauto’s milieuvriendelijk zijn, is een leugen die door Volkswagen in de wereld is geholpen.

Het dieselschandaal is gebaseerd op diepgaande research en niet eerder gepubliceerde insidersverhalen. Van de eerste signalen tijdens het nazitijdperk tot de keiharde frauduleuze praktijken van de afgelopen jaren. Dit boek is een rauw en onthutsend portret van een bedrijf dat lijdt onder het principeloze kapitalisme van de eenentwintigste eeuw.

Deel dit bericht