Naar navigatie

Goede voornemens

04-01-2018

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2018? Begin het jaar goed met deze drie inspirerende boeken!

Nummer #1 is Kakebo, de Japanse methode om elke dag geld te sparen!

Ben je je niet goed bewust van al het geld dat je uitgeeft? Lukt het jou maar niet om te sparen? Dan is Kakebo de oplossing!

Het idee is simpel: aan het begin van elke maand schrijf je in je kakebo-boekje hoeveel je wilt sparen en wat je moet doen om dat doel te bereiken. Elke week vul je je uitgaven in en na een maand heb je precies in kaart gebracht waar al je geld heen is gegaan. Zo wordt het makkelijker om te zien waar je op kunt bezuinigen.

Miljoenen Japanners gebruiken hun kakebo dagelijks: ze geloven in het belang van ordelijkheid in je financiën. Daarmee creëer je rust in je hoofd. Kakebo is de meest makkelijke en praktische manier om je geldzaken te organiseren. Begin vandaag en ontdek de magie van kakebo!

Nummer #2 is Kintsukuroi, omarm tegenslagen en vind schoonheid in imperfectie. 

Waar wij geneigd zijn om een gebroken kopje weg te gooien, doen de Japanners het anders: de kleine stukjes worden volgens de kintsukuroi-methode met gouden lijm aan elkaar geplakt. De scheuren maken het kopje juist uniek.

Hetzelfde geldt voor de mens. Jouw tekortkomingen maken jou uniek. In Kintsukuroi maakt Tomas Navarro je wegwijs in het principe van kintsukuroi, de kunst van het lijmen. Gebruik de Japanse techniek om je problemen aan te pakken en tegenslagen te verwerken.

Lees, leer en accepteer je imperfecties. Lijm jezelf en word een gelukkiger mens!

En nummer #3 is De kracht van stilte, omarm stilte in je dagelijks leven en word gelukkiger!

Staat jouw telefoon altijd aan en check je ieder uur minstens drie keer of je nieuwe berichten hebt? Heb je het gevoel overspoeld te worden door een stroom aan informatie? Wil je een betere balans in je leven, maar weet je niet hoe?

Aan de hand van persoonlijke ervaringen en herkenbare voorbeelden, wijst Kankyo Tannier je op het belang van stilte. Ze laat zien hoe je met een aantal simpele oefeningen rustmomenten kunt creëren in de hectiek van alledag. Je kunt de oefeningen in je eigen tempo doen, rustig thuis, op de fiets of in de trein. Leer beter luisteren, kijken en de stilte die je vindt echt ervaren.

Deel dit bericht