Naar navigatie

In memoriam – Rachel Caine

04-11-2020

27 april 1962 – 1 november 2020

Afgelopen weekend overleed de Amerikaanse schrijfster Rachel Caine, die meer dan vijftig boeken op haar naam heeft staan in verschillende genres, waaronder thrillers, sciencefiction en young adult. In Nederland is Caine bekend van de Stillhouse Lake-serie, met onder andere Killman Creek, Wolfhunter River en Bitter Falls.

Rachel Caine schreef in een razend tempo: in haar moedertaal verschenen elk jaar gemiddeld vier boeken van haar hand. Voor ze zich op het schrijverschap stortte, werkte ze als verzekeringsagent, accountant en professioneel muzikant. Werkweken van meer dan negentig uur waren geen uitzondering, zeker in de tijd waarin ze zich nog niet fulltime op het schrijven richtte. Een groot deel van haar boeken schreef ze dan ook onderweg of zelfs op rustige momenten tijdens signeersessies.

De mensen om haar heen omschrijven haar als hardwerkend, oprecht en empathisch en als iemand die altijd klaarstond voor anderen, of dat nu ging om het promoten van een onafhankelijke boekwinkel, het aanmoedigen van een debuutauteur of het financieren van nieuwe materialen voor scholen in de buurt.

Een aantal jaar geleden werd er borstkanker geconstateerd bij Rachel Caine. Tussen de behandelingen door bleef ze schrijven. De kanker keerde in 2018 terug in een zeer zeldzame en agressieve vorm, waaraan ze op 1 november 2020 overleed.

We wensen de familie, vrienden, uitgever, agent en haar lezers heel veel sterkte.

 

Deel dit bericht