Naar navigatie

Jeroen Windmeijer & Tjarko Evenboer

Tjarko Evenboer is schrijver en cartoonist. Hij schreef onder meer een christelijke bestseller waarin hij het geloof verdedigde. Toen hij later naar buiten bracht van zijn geloof te zijn gevallen zorgde dat voor een schokgolf in geloofskringen. Zijn grote Bijbelkennis en liefde voor geschiedenis en mythologie stellen hem in staat unieke verbanden te leggen.

Jeroen Windmeijer is cultureel antropoloog en debuteerde in 2015 met Het Petrusmysterie. Sindsdien heeft hij vele bestsellers, waaronder Het Pauluslabyrint en De stenen goden, op zijn naam staan. Zijn werk is naar zes talen vertaald en inmiddels zijn er al meer dan 250.000 exemplaren van zijn religieus-historische thrillers verkocht. Windmeijer heeft een christelijke geloofsachtergrond, waar hij na zijn studententijd afstand van deed. De fascinatie voor het geloof, en dan met name voor Jezus en het vroege christendom, is gebleven.

Openbaring is de eerste samenwerking tussen deze topauteurs en is het eerste deel in de Ryevaar-serie. Windmeijer en Evenboer combineren hun fenomenale kennis van de Bijbel én hun schrijftalent in deze meeslepende thriller, waarin zij een volledig nieuw en schokkend perspectief op de Bijbel verweven met een ijzersterke plot die de lezer beduusd achterlaat.

Het tweede deel in deze veelbesproken serie, Revolutie, verschijnt op 12 maart en is hier al te reserveren.