Naar navigatie
pruimen op sap 2D

Mooi signalement op Tzum voor Pruimen op sap van Ewoud Sanders

12-04-2017

Op 4 april, net na de Boekenweek, verscheen er op het literair weblog Tzum een leuk signalement voor Pruimen op sap van Ewoud Sanders.

Coen Peppelenbos schrijft dat het boek perfect aansloot bij het thema van de Boekenweek dit jaar, ‘verboden vruchten’. Maar dit betekent volgens hem niet dat het boek nu meteen naar de ramsjbakken moet worden verplaatst. Het boekje met een erotisch abc, behandelt de verschillende woorden op een ‘zeer aanstekelijke manier’.

‘De full colouruitgave ziet er zeer verzorgd uit, met vrolijk brutale illustraties van Olivia Ettema. Kun je nog het hele jaar cadeau geven aan niet al te preutse mensen die geïnteresseerd zijn in taal.’ – Tzum

Lees hier meer.

Literair en humoristisch abc van de erotiek

Taalhistoricus Ewoud Sanders ontleedt in dit beknopte erotisch abc aan de hand van zesentwintig letters het ontstaan én gebruik van erotische woorden. Hij verzamelde de beste anekdotes en opmerkelijkste taalfeiten over de geschiedenis van de seksualiteit. Wat bedoelde een zekere jongedame uit Sint Petersburg bijvoorbeeld toen zij in 1913 in het Algemeen Handelsblad meldde dat men bij haar terecht kon voor ‘Russische Lessen’? En wanneer was het woord ‘klaarkomen’ nog onschuldig?

Pruimen op sap is hét boek voor iedereen die meer wil weten over de cultuurhistorische achtergrond van ons minnespel. Van quickie tot dildo, van clitoris tot onanie: de meest verboden en veelgebruikte termen passeren de revue.

Sanders’ scherpzinnige teksten worden begeleid door prikkelende illustraties van Olivia Ettema, die onder meer illustreerde voor NRC HandelsbladTrouw en Humo.  Het resultaat is een intelligent, scherp en vermakelijk naslagwerk over de geschiedenis van seks en de manier waarop we erover spreken.

‘Het erotisch ABC van Ewoud Sanders met grappige, slimme tekeningen van Olivia Ettema is een verrukking van (lach)lust.’ – Marjan BerkAlgemeen Dagblad

Ewoud Sanders is taalhistoricus en journalist. Hij heeft wekelijks een taalrubriek in NRC Handelsblad en heeft diverse taalboeken op zijn naam staan. Zijn andere specialisme, navigeren op het internet, resulteerde in workshops, masterclasses en het boek Slimmer zoeken op het internet.

 

Deel dit bericht