Naar navigatie

Nieuw in de winkel: Dorst – Amélie Nothomb

18-05-2020

Gewaagder dan ooit

‘Dit is mijn zeer persoonlijke Jezus. Ik kon het schrijven ervan niet langer uitstellen. Ik leek er lange tijd niet klaar voor, maar toen ik in de lente van 2018 bedacht dat ik al over de vijftig was, zei ik: Amélie, als je het nu niet doet, dan komt het er niet meer van. Vier maanden lang probeerde ik me in te beelden hoe het voelt om als Jezus aan het kruis te bungelen,’ aldus de auteur in De Morgen.

In haar achtentwintigste roman laat de Belgische topauteur Amélie Nothomb Jezus Christus aan het woord. Dorst is een aangrijpende en psychologische monologue intérieur van zijn laatste momenten, die Nothomb zonder enige vrees of schaamte naar haar hand zet. De kracht van fictie in al haar glorie.

Haar meest persoonlijke en gewaagde
roman domineert al maanden de Franse bestsellerlijsten, verkocht meer dan 200.000 exemplaren en staat op de shortlist van de Prix Goncourt 2019.

Dorst is vanaf 21 mei verkrijgbaar.

Deel dit bericht