Naar navigatie

Nieuws over verschijning deel 8 van De zeven zussen

08-07-2021

Deel 8 van De zeven zussen-serie verschijnt postuum

Kort voor de verschijning van De zevende zus kondigde Lucinda een achtste en laatste deel in De zeven zussen-serie aan. Ze beloofde daarin de vraag die centraal staat in de serie te beantwoorden: wie is de mysterieuze adoptievader Pa Salt?

Voor haar dood vorige maand, heeft Lucinda een aantal belangrijke passages geschreven, en daarnaast heeft ze gedetailleerde aantekeningen over het verhaal gemaakt. Het was haar uitdrukkelijke wens dat haar oudste zoon Harry de serie zou voltooien, mocht het ergst denkbare gebeuren.

Vandaag kunnen we bevestigen dat Atlas – Het verhaal van Pa Salt wereldwijd gepubliceerd zal worden in het voorjaar van 2023, met Harry Whittaker als co-auteur. Lucinda en Harry werkten al nauw samen aan de kinderboeken in de Beschermengel-serie.

Harry schrijft:

‘Mijn moeder heeft mij de geheimen van de serie toevertrouwd, en ik zal mijn belofte aan haar nakomen door deze met haar lezers te delen. Zij kunnen erop vertrouwen dat de hele wereld in de lente van 2023 zal weten wie Pa Salt is en waarom hij de zussen geadopteerd heeft.’

De Nederlandse uitgever Sander Knol:

‘Wij zijn verheugd, want het verhaal van Pa Salt moet natuurlijk verteld worden. Dat Lucinda’s zoon Harry zelf de romancyclus zal afronden past natuurlijk bij de magie van de serie waarin familie en verbondenheid zo’n belangrijke rol spelen.’

Lucinda’s familie benut dit moment ook om iedereen te bedanken voor de ruimte die ze hebben gekregen om te rouwen, en hen die een donatie hebben gemaakt in Lucinda’s naam.


Lucinda Riley (1965-2021) is dé bestsellerauteur van deze eeuw. Wereldwijd werden er al meer dan dertig miljoen exemplaren van haar romans verkocht. In Nederland en België gingen er al ruim 3,5 miljoen boeken over de toonbank en verbrak ze meerdere verkooprecords. In mei verscheen De zevende zus, dat al maandenlang bovenaan de bestsellerlijst in Nederland en Vlaanderen prijkt.

Deel dit bericht