Recept extra dikke speltpannenkoeken
10-01-2016
Dit recept komt uit Goodmorning van Food Bandits Voor ongeveer zes stuks.
Voorbereidingstijd: 5 minuten, baktijd: 10 minuten.
Ingrediënten
225 g speltmeel
1⁄2 tl bakpoeder
1 snuf zout
1 ei, losgeklopt
250 ml amandelmelk
1 el kokosboter, gesmolten plus om in te bakken
Meng in een kom speltmeel, bakpoeder en zout. Klop het ei los in een andere kom en meng het met de amandelmelk en de gesmolten kokosboter. Voeg vervolgens de vloei- stof aan de spelt toe en roer alles goed door tot een dik beslag. Smelt nu een beetje kokosboter in een koekenpan en giet wat beslag in de pan voor ongeveer twee pannen- koeken. De kunst is de pannenkoeken langzaam te bakken, zodat ze tijd krijgen ook aan de binnenkant gaar te worden.
Serveer deze pannenkoeken met wat rijstsiroop en veel vers fruit.