Naar navigatie

Vacature Hoofd administratie (32/36 uur per week)

18-08-2021

Xander Uitgevers heeft per direct de vacature beschikbaar van Hoofd administratie (32/36 uur per week)

Het hoofd administratie draagt zorg voor een juiste, volledige en tijdige verwerking van en controle op financiële en administratieve gegevens en is verantwoordelijk voor het op orde houden van de vereisten van de organisatie. Het betreft een functie waarin enerzijds inhoudelijk wordt samengewerkt met de algemeen directeur aan planning en control (25%) en anderzijds zelfstandig wordt gewerkt aan en in verschillende administraties (75%). Als lid van het MT bieden wij je de ruimte om een zelfstandige, nieuwe functie vorm te geven, in een dynamisch en hecht team, met salariëring op basis van de CAO voor het Boeken- en Tijdschriftuitgeverijbedrijf, op een prachtige locatie in Haarlem (naast NS-station).

 

Resultaatgebieden

Financiële administratie

Je doet de bepaling, planning en uitvoering van de werkzaamheden

Je maakt de opzet en verzorgt de aanlevering van diverse rapportages

Je beheert de debiteuren- en crediteurenadministratie, royaltyadministratie, grootboek en verzorgt alle daaraan verbonden verplichtingen

Je stelt de begrotingen, plannen, maandcijfers incl. balans-, winst- en verliesrekening op

Je bent aanspreekpunt voor belastingdienst, accountant, verzekeraars, pensioenfondsen etc.

Personeelszaken

Je levert en verwerkt de gegevens voor de personeels- en salarisadministratie, incl. verzuim

Je past de wettelijke-, veiligheids-, bedrijfs- en werkvoorschriften arbo, milieu toe

Je beheert de bedrijfsmiddelen

ICT

Je beheert de relevante software en licenties, waaronder de royaltyverslagleggingssoftware

Je bent bekend met (de implementatie van) moderne administratieve automatisering

Functievereisten

De ideale kandidaat beschikt over aantoonbare kennis en ervaring in het vertalen van zakelijke en commerciële belangen naar een correcte en complete financiële administratie. Je bent cijfermatig en analytisch ingesteld, bijzonder accuraat en voelt je thuis in een dynamische en commerciële bedrijfsvoering. Je schakelt als allrounder goed tussen verschillende niveaus en onderwerpen. Je hebt een relevant hbo-diploma en minimaal tien jaar relevante werkervaring, waarvan minstens drie jaar in een eindverantwoordelijke rol.

Ons bedrijf

Xander Uitgevers (opgericht in 2012) is de meest succesvolle onafhankelijke zelfstandige uitgeverij in Nederland. We zijn gespecialiseerd in de algemene boekenmarkt en richten ons met romans, thrillers en non-fictie op een breed lezerspubliek. Tot onze bekendste auteurs horen Lucinda Riley, Kiki van Dijk, Anne Jacobs en Wilbur Smith. Je komt te werken in een ontspannen en doelgerichte sfeer, in een bedrijf dat een sterk veranderende markt bedient en dat daarin recentelijk succesvolle heroriëntaties heeft doorgevoerd. Je werkt dagelijks samen met een tiental collega’s, voor honderden afnemers van duizenden titels voor honderdduizenden lezers.

 

Voor meer informatie kun je bellen met Sander Knol (directeur/uitgever) op 020 30 33 951.

Je CV en verzorgde motivatie zien we graag uiterlijk 31 augustus 2021 tegemoet via sander.knol@xanderuitgevers.nl. De procedure bestaat uit drie gespreksrondes in week 35 en 36 en we rekenen erop dat je uiterlijk per 1 november begint.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deel dit bericht