Naar navigatie

Vier hartjes voor Ik was de vrouw van Escobar op Chicklit

31-07-2017

Op chicklit.nl is een prachtige recensie verschenen voor Ik was de vrouw van Escobar van Virginia Vallejo. Het boek krijgt maar liefst vier hartjes toegekend en Chicklit noemt het boek ‘meeslepend’ en voegt hier aan toe: ‘Het houdt de spanning vast, is niet voorspelbaar en leest prettig’. Lees de hele recensie hier.

Over Ik was de vrouw van Escobar: 

Colombia, 1983. De slimme en beeldschone journaliste Virginia Vallejo wordt verliefd op een ambitieuze politicus. Hij is elegant, rijk, vrijgevig: de man van haar dromen. Zijn naam? Pablo Escobar.

De twee beginnen een affaire tijdens de gloriedagen van de cocaïne-industrie. Er volgt een periode van glamour en geluk, maar ook van verdriet en schaamte. Want hoe houdt liefde stand in een omgeving vol geweld, corruptie en terreur?

Na Escobars dood verandert Vallejo van een populaire socialite in een sociale paria. Ze wordt bedreigd door vijandige kartels en vlucht naar Amerika. Vallejo vertelt voor het eerst openlijk en intiem over haar onstuimige relatie met de drugskoning en geeft ons inzicht in een van de grootste criminele geesten van onze tijd.

Deel dit bericht