Naar navigatie

2034 – Elliot Ackerman & James Stavridis

Zo begint de WOIII in cyberspace

Dit is het boek over de volgende wereldoorlog: een ijzingwekkend realistische geopolitieke thriller over een zee-oorlog tussen de Verenigde Staten en China, en het rampzalige wereldwijde conflict dat daaruit voortkomt.

Op 12 maart 2034 voert vlootcommandant Sarah Hunt een routinecontrole uit in de Zuid-Chinese Zee. Als ze in de verte een vissersboot in nood ziet, zet ze koers naar het brandende schip. Diezelfde dag vliegt marinier-majoor Chris ‘Wedge’ Mitchell met een F-35E Lightning over de Straat van Hormuz, waar hij een nieuwe stealthtechnologie test en het Iraanse luchtruim nadert.

Aan het einde van de dag is Wedge gevangengenomen en ligt Hunts torpedojager op de bodem van de zee. Iran en China hebben hun acties duidelijk gecoördineerd, met krachtige nieuwe cyberwapens die Amerikaanse schepen en vliegtuigen weerloos maken. In één dag is Amerika’s geloof in de strategische superioriteit van zijn leger aan flarden.

Dankzij de kennis en ervaring van twee auteurs die beiden op het hoogste niveau van nationale veiligheid hebben gewerkt, geeft dit razend spannende boek een verontrustend geloofwaardige, maar vooral duistere blik op de nabije toekomst.

Lees hier alvast een preview.

‘De fictie van 2034 is zo realistisch dat het leest als een waarschuwing.’ – NRC

Elliot Ackerman & James Stavridis
2034
€ 22,99
ISBN: 9789401615693

verkrijgbaar bij