Naar navigatie

Endo en zo – Lotte Petersen

Dé praktische gids in het medische doolhof van endometriose

Een half miljoen mensen in Nederland kampt met endometriose. Lotte Petersen is een van hen, en ontdekte dat er schrikbarend weinig steun en informatie te vinden is over deze aandoening. Met Endo en zo brengt zij daar definitief verandering in.

In Endo en zo lees je op een grappige en verrassend luchtige manier over Lottes ervaringen met endometriose. Over ongemakkelijke momenten op de behandeltafel, over ‘gezond googelen’, en over wat je als naaste het beste tegen iemand met deze aandoening kunt zeggen. Daarnaast helpen experts je een weg te vinden in het leed dat endo heet: zo leggen een gynaecoloog, seksuoloog en diëtist ieder haarfijn uit wat er precies in het lijf van een endo-patiënt gebeurt, en wat je als patiënt zelf zou kunnen proberen.

Aangevuld met tips, ervaringsverhalen en een flinke dosis humor is Endo en zo een ongelooflijk herkenbaar boek voor iedereen die te maken heeft met endometriose.

Lees hier alvast een preview:

‘Endometriose is geen ziekte van vrouwen, het is een ziekte voor onze hele samenleving.’ – de Franse president Macron tijdens bekendmaking nationaal actieplan

‘Endometriose blijft onder de radar, terwijl 1 op de 10 vrouwen eraan lijdt.’ – Vlaamse podcast Snapt gij me nu

Lotte Petersen
Endo en zo
€ 19,99
ISBN: 9789401621182

verkrijgbaar bij