Naar navigatie

Het verzetsmeisje – Pam Jenoff

Een ijzersterke vrouw komt voor een onmogelijke keuze te staan

Pam Jenoff is de koningin van de op waarheid gebaseerde oorlogsverhalen. Nu is ze terug met Het verzetsmeisje, met als hoofdthema de waargebeurde missie om gevangenen uit de trein naar Auschwitz te bevrijden.

1942. Hannah Martel kan na de moord op haar man ternauwernood uit nazi-Duitsland ontsnappen. Een schip naar de VS lijkt haar redding, maar ze mag niet meer aan boord. Hannah vreest voor haar leven en snakt ernaar bezet Europa te ontvluchten. Haar enige optie? Haar nichtje Lily, die in Brussel woont.

In Brussel raakt Hannah al snel betrokken bij een geheim verzetsnetwerk, dat zich de Saffierlijn noemt en geleid wordt door de mysterieuze Micheline, en haar even raadselachtige broer Matteo. Maar dan maakt Hannah een cruciale fout… en wordt ze voor een bijna onmogelijke keuze gesteld. Zet ze haar eigen leven op het spel om haar geliefden te redden? En hoever kan ze daarin gaan?

Lees hier alvast een preview.

‘Een hartverscheurend verhaal over de beslissingen die vrouwen moeten nemen als hun loyaliteit op de proef wordt gesteld.’ – Sarah Penner, New York Times-bestsellerauteur

Pam Jenoff
Het verzetsmeisje
€ 21,99
ISBN: 9789401619066

verkrijgbaar bij