Naar navigatie

Vers water voor de bloemen – Valérie Perrin

Zelfs als je alles verloren lijkt te hebben kun je ergens terecht

Niemand weet wie Violette Toussaint écht is. Ze woont naast de begraafplaats, onderhoudt de graven en zorgt voor vers water voor de bloemen. Iedereen kan met vragen, verhalen of verdriet bij haar terecht. De grafdelvers zijn haar vrienden, net als de uitvaartmedewerkers en de priester, en ze kent alle vaste bezoekers bij naam. Maar over haar eigen verleden zwijgt ze, en niemand weet dat Violette al jarenlang een groot geheim met zich meedraagt.

Als op een dag de knappe politiechef Julien voor haar neus staat, met de mededeling dat hij de as van zijn moeder op het graf van een onbekende wil zetten, verandert Violettes leven voorgoed. Haar zorgvuldig opgebouwde muur tegen de buitenwereld brokkelt langzaam af, en ze wordt gedwongen haar verleden en haar eigen gevoelens eindelijk onder ogen te zien.

Een intieme, hartverwarmende en ontroerende roman over een dappere vrouw die ondanks alles bijna halsstarrig in het geluk, de liefde en het leven gelooft. Voor fans van Daar waar de rivierkreeften zingen.

Lees hier alvast een preview.

Eerder verschenen als De bijzondere levens van Violette.

‘Wat een verrassende roman, de film Amélie in boekvorm. Zo Frans en zo mooi!’ – Gerda Aukes, Boekhandel den Boer

‘Ik ben sprakeloos. Wat een prachtig, prachtig verhaal.’ – Evelyn Evertsen, Boekhandel Westerhof

Valérie Perrin
Vers water voor de bloemen
€ 15,-
ISBN: 9789401619110

verkrijgbaar bij