Naar navigatie

Anna en Charlotte – Katharina Fuchs

Een even prachtige als pijnlijke familiegeschiedenis

Duitsland, 1914. Charlotte is de dochter van een machtige landheer in Saksen, en brengt haar jeugd door op een uitgestrekt landgoed. De wereld lijkt aan haar voeten te liggen, zeker als ze haar officiële debuut maakt tijdens het balseizoen. Maar dan breekt de Eerste Wereldoorlog uit, en verandert alles voorgoed.

Duitsland, 1919. Anna woont in het prachtige Spreewald, waar ze probeert te ontsnappen aan de armoede van haar familie. Op een ijskoude dag stapt ze alleen op de trein naar Berlijn, om daar haar geluk te beproeven. In haar nieuwe wijk Wedding heerst nog steeds armoede en honger, maar ook de energie en levenslust die Anna zoekt. En bovendien zoeken ze in het nieuwe Kaufhaus des Westens verkoopsters…

Het contrast tussen de levens van Anna en Charlotte is hartverscheurend. Maar als de twee vrouwen elkaar uiteindelijk ontmoeten, blijken ze meer gemeen te hebben dan ze ooit hadden kunnen vermoeden.

Anna en Charlotte is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en is een schitterend boek over de levens van twee totaal verschillende, maar even sterke vrouwen.

Lees hier alvast een preview:

‘Het is lang geleden dat een familiegeschiedenis me zo heeft weten te raken.’ – Buchsichten

Katharina Fuchs
Anna en Charlotte
€ 21,99
ISBN: 9789401620048

verkrijgbaar bij