Naar navigatie

Het wilde eiland – Karen Swan

Een wervelende roman vol drama, spanning en mysterie

Het wilde eiland is het eerste deel in de gloednieuwe historische Wilde eiland-serie van Karen Swan. Voor deze reeks deed Swan uitgebreid onderzoek en combineert ze haar fantasie met een ruige en atmosferische setting die is gebaseerd op fascinerende historische feiten. Het resultaat is een wervelende roman die zich afspeelt in 1930 vol drama, spanning en mysterie, met sterke vrouwen in de hoofdrol. Een roman die zowel haar eigen tienduizenden lezers als fans van Lucinda Riley en Santa Montefiore enorm zal aanspreken.

1930. De eigenzinnige Effie woont met haar vader in het enige dorpje op het kleine, afgelegen eiland St Kilda, aan de westkust van Schotland. Het leven is zwaar, maar Effie voelt zich thuis in dit eenzame en avontuurlijke bestaan midden in de prachtige natuur, tussen de gevaarlijk hoge rotsen en de ruwe zee.

Als de jonge Lord Sholto het eiland bezoekt, voelt Effie zich meteen tot hem aangetrokken. Tijdens zijn expeditie maakt ze met haar onverschrokkenheid en kennis van de ongerepte natuur een onuitwisbare indruk op de chique Lord.

Dan gebeurt het ondenkbare: de bewoners van St Kilda worden geëvacueerd naar het vasteland, omdat het leven op het eiland te zwaar wordt. Maar ver weg van de wilde natuur kan Effie maar moeilijk aarden. Dan komt ze Lord Sholto opnieuw tegen. Ondanks hun aantrekkingskracht wordt echter steeds duidelijker dat zij en Sholto uit totaal verschillende werelden komen.

Terwijl Effie probeert haar weg te vinden in haar nieuwe omgeving wordt het steeds moeilijker te weten wie ze kan vertrouwen…

Lees hier alvast een preview.

‘Dit is een boek waar je zo lang mogelijk van wilt genieten, maar dat je ook in één ruk wilt uitlezen. Geweldig!’ – Jill Mansell

Karen Swan
Het wilde eiland
€ 22,99
ISBN: 9789401619226

verkrijgbaar bij